Even voorstellen

Even voorstellen

Wij, Sandra Raven en Noesja Kosters, zijn de eigenaren van deze website. We stellen ons graag even aan u voor.

Sandra Raven-van KesterenNoesja Kosters

Sandra Raven – van Kesteren

beeldhouwen speksteen

Foto: Margreeth Bezemer

Sinds 2004 heb ik mijn eigen bedrijf in graphic design. Na mijn opleiding als grafisch vormgever ben ik altijd geïnteresseerd geweest in beeldhouwen. Of het nu om keramiek, hout, steen of brons gaat, de mogelijkheden met deze materialen blijven fascineren. Ik volgde een cursusjaar boetseren en speksteen bewerken bij de begenadigd kunstenares Dominique Prins in Huizen N-H. Inmiddels 20 jaar verder laat ik me nog steeds graag door haar begeleiden en inspireren. Ook exposeerde ik en maakte spekstenen beelden in opdracht.

Als er dan iemand als Noesja Kosters op mijn pad komt met een opdracht ‘out of the box’, laat ik me graag uitdagen. Het uithollen van speksteen was totaal nieuw voor me, ik hield me tot nu toe uitsluitend met de buitenkant bezig. Speksteen heeft tijdens de bewerking altijd veel te vertellen, zo ook hier. Voor de opdracht van drie urnen voor de overleden honden van Noesja liet ik me leiden door de omstandigheden binnenin de steen. Die blijken wel net zo boeiend als de buitenkant.

Door het proces dat we samen uitdachten wordt elke urn uniek van kleurschakering, vorm en uitstraling. Op deze wijze wordt de urn precies zoals u wenst en in de geest van uw huisdier.
Voor meer informatie over wie ik ben en wat ik doe, kijkt u op mijn website: Doneartdirection.nl

Noesja Kosters

Ik ben sinds 2012 jaar werkzaam als dieren-therapeut en ben eind januari 2018 afgestudeerd dierenhomeopaat. Ik heb van februari 2018 tot augustus 2022 een eigen praktijk ‘Homeopathie en therapie voor dieren’ gehad.
Jaren geleden liep ik al met het idee rond dat, als mijn drie honden (Newfoundlanders) ooit zouden overlijden, ik iets bijzonders met hun as wilde doen. Ik wist precies wat ik wilde en hoe het er uit moest gaan zien, maar niet hoe ik dit vorm kon geven. Het moesten drie verschillende stenen (van dezelfde steensoort) worden waarvan elke steen het eigen karakter van de hond zou weergeven. Ik had ook gelijk al voor ogen dat de urnen juist van steen moesten zijn, omdat de honden voor mij een rots in de branding waren.

Via een goede vriendin kwam ik in contact met beeldend vormgever Sandra Raven. Zij luisterde naar wat ik voor ogen had en ging de uitdaging aan. Ik zocht, samen met Sandra, de stenen uit. Die werden daarna van onderaf uitgehold zodat in de ontstane holte de as van een hond paste. Vervolgens werd de steen hermetisch afgesloten. Deze drie stenen samen staan symbool voor alles wat mijn honden voor mij waren.

Van idee tot eindresultaat was een heel proces, waar Sandra en ik met veel plezier aan hebben gewerkt. Toen het project klaar was, wilden we beiden dat dit concept van stenen urnen voor huisdieren voor meer mensen mogelijk zou zijn.

Stenen urnen voor huisdieren op de social media (Facebook en Instagram)